eindelijk geland :) - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van evelyne montens - WaarBenJij.nu eindelijk geland :) - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van evelyne montens - WaarBenJij.nu

eindelijk geland :)

Blijf op de hoogte en volg evelyne

01 September 2012 | Argentinië, Buenos Aires

Lieve vrienden,

Eindelijk een bericht uit de stad van de zogenaamde Goede Luchten. Het duurde even voor ik een beetje in het gareel was en mijn weg vond in de wijk, maar nu begint het te komen. Ben nog werkeloos, maar hard op zoek naar een baantje met mijn Frans en alweer contacten aan het leggen...

Wat fijn om weer bij mijn geliefde te zijn na bijna 8 maanden !!! Dat voelt goed ! Hij werkt in de ochtend en in de namiddag gaan we vaak naar verschillende plekken in de stad, optredens, vrienden.

Toen ik aankwam viel ik met mijn neus in de boter: het wereldtangofestival was net begonnen ! In het amfitheater van Parque Centenario hier om de hoek en in het Expositiecentrum van Palermo waren tientallen optredens van o.a. Melingo (oude rocker die zo´n 10 jaar geleden is omgeschakeld naar de tango), Martijn van der Linden en strijkkwartet (NLse violist die bij Astillero speelt, een moderne tangoband) en Juan Carlos Godoy (een oude maestro die zijn 90e verjaardag vierde en meteen een nieuwe CD uitbracht). Zo wil ik ook wel oud worden, of net als Nelly Omar, die vorig jaar nog in het LunaParkstadium heeft opgetreden voor haar 100e verjaardag !!! Zondag was de afsluitende salon en heb ik weer voor het eerst gedanst. De Argentijnen waren trots dat voor het eerst sinds jaren weer Argentijnen hadden gewonnen bij de danswedstrijd die aan het festival gekoppeld is, na de Japanners en Colombianen. Ze waren even bang dat ze niet meer´s werelds beste tangodansers waren :)

Verder hebben we Cristian´s verjaardag gevierd met veel vrienden, Fernet en pizza, zijn we naar la bomba de tiempo geweest (de tijdbom), een gave percussiegroep hier uit de stad en hebben we veel maté gedronken in het park om de hoek. Ook met Nikki, de dochter van Nancy die hier een maand taalcursus komt doen en dan Engelse les gaat geven in Argentinië of elders in het continent.

Wel fijn om wat groen in de buurt te hebben, want de meeste bomen op straat zijn nog kaal en de gebouwen veelal grauw. Maar... de lente begint er al langzaam aan te komen, ´s ochtends is het rond de 5-10 graden en ´s middags, mits de zon doorkomt, rond de 15-20 ! En ik ben heel blij dat ik mijn fiets mee heb genomen, dat reist veel fijner dan in de bus tussen de uitlaatgassen of in de bedompte metrolucht. Je moet wel goed uitkijken, maar in de parallelstraten van de grote lanen is het goed te doen en krijg ik een beter beeld van hoe verschillende plekken die ik al ken ten opzichte van andere geplaatst zijn. Zo ga ik op woensdag naar de biologische markt bij Chacarita, el Galpón, een groot houten depot bij het treinstation van Federico Lacroze, waar ze allerlei kraampjes hebben met vegetarische producten en waar mensen in oude treinwagons wonen op het rangeerterrein, met moestuinen erbij...

Mochten jullie me willen schrijven (ben dol op analoge post):

evelyne montens
av. general díaz vélez 4581, departamento 5
C1405DCA Buenos Aires
Argentinië

Veel liefs en tot snel,
evelyne

• 01 September 2012 - 19:01

Nancy:

hee Evelyne, wat leuk om weer wat van je te lezen! Vind ik nu extra leuk natuurlijk omdat Nikki er ook zit.
    Succes met je baanzoeken, en veel plezier! xxn

• 01 September 2012 - 19:03

Helen:

Hé ' lieve stoere Evelyne die de liefde volgt',
    dat klinkt super en heerlijk allemaal! Ik heb zo genoten van jou samen met Jyoti en Vincent, en vond het een passend afscheid. Ik wens je een geweldig jaar vol met alles wat je wenst. Maar dat kunnen we gerust aan je overlaten, want je bent een meesteres in datgene oppakken wat bij je hoort.

xxxHelen

• 01 September 2012 - 21:16

Berber:

Hey Evelyne, leuk wat van je te lezen! Ik lees nu je 'reisverslag', maar dit is natuurlijk een hele lange reis. Vind het erg stoer van je dat je je grote liefde achterna bent gegaan! Lijkt me erg spannend, maar gelukkig spreek je de taal dus dat maakt het al wat makkelijker. Ik wens je heel veel geluk in je "nieuwe leven" met je grote liefdes (Cristian en de Tango :-) en ik hoop dat je snel een leuke baan vindt. Komt vast goed! Liefs Berber, Joris en Djurre

• 01 September 2012 - 21:44

Nannette:

Heei Evelyne,
    Fijn te lezen dat je je weg hebt gevonden in B.A. Met de zomer op komst heb je dit jaar een hele lange zomer, lijkt me wel lekker!!! Ook werk komt nog wel. In Den Bosch is het lekker weer. Vandaag hebben we weer een roeiwedstrijd gehad. Deze keer op de Dieze. Lekker met het mooie weer op het water. Groetjes!! Nannette

• 01 September 2012 - 22:39

Moes:

Hoi schat, hartstikke leuk om je wederwaardigheden nog even te lezen ook al had je me al veel verteld deze week toen we "skypten".
    Je gaat je weg weer vinden daar hoor, ik heb er alle vertrouwen in, maar gun jezelf ook een beetje rust na de lange en intensieve voorbereidingen van de laatste maanden en vooral de korte nachtjes. Skypen met Cris hoeft nu immers niet meer!
    Geniet maar lekker met volle teugen en wij horen het wel weer. Morgen vertrekken wij naar Bretagne, de bus en wij zijn er klaar voor...
    Hele dikke kussen en tot gauw, moes

• 02 September 2012 - 11:35

Wim:

Hee Evelyne,
    Leuk iets van je gehoord te hebben. Wij wnesen je een mooie tijd in het verre Argentinië.
    Geniet er van; wij zullen je volgen!

groetjes Wim & Francien

• 02 September 2012 - 11:48

Rieki:

heel veel plezier

• 02 September 2012 - 14:43

Carmen Hopmans:

Hallo lieve Evelyne,
    Heerlijk om tekst te ontvangen vanuit een ander continent. ik probeer beelden bij je tekst te vormen en zie je al bewegen door het land. Ik ga je zeker een brief sturen. Moet zeggen, het typen is me inmiddels goed vertrouwd geraakt maar post, dat is zo gezellig, brievebus, envelop, scheuren.
    Tot een volgend berichtje, ga met mijn Rossali-tje naar de rommelmarkt.

Lieve groet van ons alle en geniet van alles, Carmen.

• 04 September 2012 - 11:59

Lieke:

Oh Evelyne!
    Geluksvogel. Ik wordt helemaal jaloers als ik je hoor vertellen over lekker hangen in het park met vrienden en goede muziek. Dat zit er hier 's avonds niet meer in. Tijd om maar eens aan dat vest te gaan breien:) Geniet ervan

x

• 10 September 2012 - 20:28

Flavio Gambrosier:

Hoi Evelyne,

wat fijn om van je te horen en om te weten dat alles met je goed gaat. Benieuwd om te weten waar je nu woont, in welke barrio.

Abrazo!

• 20 September 2012 - 17:27

El Hombre Pantalón:

Hoi Eefje,

Ik ben blij dat we even konden skypen.
    Ik wist niet precies wanneer de verjaardag van Cris was, wil je me dat nog laten weten.
    Verder nieuws volgt zoals gewoonlijk via e-mail.

Kusjes,

Hans