1 dagje Brazilië
Door: evelynemontens
Blijf op de hoogte en volg evelyne
30 Januari 2011 | Brazilië, Foz do Iguaçu
De watervallen waren prachtig, zowel van de Braziliaanse als van de Argentijnse kant. Eergisteren was ik in Brazilië en daar zie je ze van een afstand en op het einde van dichtbij, maar dat is nog maar een stukje van wat je aan de Argentijnse kant te zien krijgt. Daar loop je over smalle wandelbruggen door het bos (semi-vochtig woud), zie je vogels, prachtige vlinders met voetbaltruitjes met 89 erop en coatíes, die ik van meer dan dichtbij gezien heb. Ik was nl. op een bosrijk pad aan het begin van het park, nietsvermoedend rondlopend met een plastic tas met water, noten en volkorencrackertjes toen een coatí naar me toe kwam lopen. Schattige beestjes met gestreepte, rechtopstaande staarten, een varkenssnuitje en wollige vacht, vrij onschuldig. Mijn eerste reactie was nogal naïef, want ik dacht dat hij nieuwsgierig was en wilde hem aaien, maar opeens sprong hij als een wilde op mijn plastic tas, reet hem open en spurtte weg met het hele pak crackers, wat binnen een minuut verslonden werd door de hele familie ! En overal stond dat ze niet gevoerd mochten worden... ik had helemaal niet verwacht dat ze zo slinks zouden zijn, alleen als je in hun buurt zou eten. Met een paar argentijnen probeerden we de schade nog enigszins te beperken door zoveel mogelijk krackers weg te halen, maar het meeste was al weg... Later kwam ik hen tegen en zijn we samen rondgelopen. Het allerindrukwekkendste was La Garganta del Diablo, de Duivelskeel, een enorm hoge en brede waterval waarin alles opgeslokt lijkt te worden en waar een gigantische hoeveelheid water per seconde doorheen stroomt met duizelingwekkend geweld. Niet op foto te vangen.
Liefs,
eva montes
30 Januari 2011 - 08:56
Moes:
hartstikke leuk om je verslagen te lezen, net of je er een beetje zelf bij bent! Ik heb een foto van een coati opgezocht en hij ziet er inderdaad lief uit maar wél met een paar scherpe tanden zo te zien. Ik zag de scène helemaal voor me en moest denken aan de duiven in de hotelkamer in Venetië!
Je past je al aardig aan aan je omgeving, zelfs je naam is al aangepast zie ik! dikke kus voor mijn reislustige Lyne! -
30 Januari 2011 - 13:43
Josie:
Wauw je maakt wat mee daar, prachtig, en vooral ook leuk om te lezen. Mijn honden zouden wel wat kunnen leren van die coaties....alhoewel, ze kunnen toch wel erg goed schooien.
Liefs,
Josie -
30 Januari 2011 - 18:20
Corry:
Hoi Evelyne,
thuis gekomen van een middagje Hofnar bezoek zag ik dat je ons weer verraste met een paar mooie en grappige verhalen. Ik geniet er van. Ga zo door en geniet van al je avonturen, zowel groot als klein!
Veel groetjes, Corry Rienk. -
31 Januari 2011 - 11:49
Ehp:
buenos dias, eva montes. yo te qiero mucho. la primavera ya yego para la tulpa en mi balcon en pueblo nuevo. hasta la proxima ves y un beso.
ehp